Een dagje in Levanto: meer dan alleen strand

Het dorp Levanto ligt aan de westkust van Italië, net onder Genova. Vanuit dit dorp vertrekt de trein naar de Cinque Terre. Hierdoor is dit een populaire verblijfplaats voor toeristen. Wanneer je aankomt, zie je direct veel hotels en B&B’s. Maar laat je niet misleiden: Levanto is meer dan alleen een strandstadje voor toeristen.

Ontdek het gezellige centrum

Levanto heeft een superleuk centrum. Hier vind je veel leuke winkeltjes. Mijn favorieten zijn een winkel met handgemaakte kleding, de grote pestowinkel en de winkel met superveel likeuren. Je ziet hier veel barretjes die zomerse cocktails verkopen. Op elke hoek zit een gelateria. Ga je hier uit eten? Let even op de prijs voor je gaat zitten, want de restaurants zijn behoorlijk duur.

Proef de traditionele gerechten

Typische gerechten zijn Trofie al pesto en natuurlijk de focaccia’s. Die vind je hier op elke hoek van de straat, en ze zijn superlekker! Als je het tegenkomt moet je zeker de Torta Levanto proberen. Dat is een taart gemaakt van amandelmeel. Een heerlijke zoete lekkernij.

Doop je onder in de historie bij de kerk

In Levanto staat een oude, mooie kerk. Deze kerk is gebouwd in de gotische stijl, die zich kenmerkt door de zwarte en witte strepen. Bijzonder is de bouwvakkers volgens oude documenten al in 1232 begonnen met het bouwen van de kerk, maar deze pas in 1463 voltooiden. Deze elegante kerk is niet alleen van buiten prachtig. Loop zeker even naar binnen en laat je verrassen door de ingetogenheid en schoonheid van deze kerk.

De St. Andrew kerk van Levanto

Zoek verkoeling bij de zee

Na een wandeling in het dorpje is het tijd voor een stukje zwemmen in de zee. In Levanto is een groot strand. Je kunt hier een ligstoel huren, maar je bent ook welkom op het gratis stuk strand. Zet je parasolletje neer en geniet van het uitzicht op de vissersboten. Het water is hier heel schoon en heerlijk om een duik in te nemen. Geniet van het uitzicht met een heerlijke cocktail en vergeet je niet in te smeren.

Lida

Geschreven door:

Lida van der Eijk

Copywriter met een liefde voor italië, koken en de natuur

Over stopwoordjes en hoe ze zomaar je tekst insluipen

Over stopwoordjes en hoe ze zomaar je tekst insluipen

Heb je favoriete stopwoordjes? Vast wel! Met mijn tips voorkom je dat deze woorden te vaak je tekst insluipen.

Ontdek de omgeving van de Cinque Terre: 5x  waarom Portovenere een bezoekje waard is

Ontdek de omgeving van de Cinque Terre: 5x waarom Portovenere een bezoekje waard is

Portovenere is een leuk alternatief voor de Cinque Terre. Ontdek hier waarom dit vissersdorpje een bezoek waard is.

Alles over Pontremoli: bezienswaardigheden en evenementen

Alles over Pontremoli: bezienswaardigheden en evenementen

Wat kun je allemaal doen in Pontremoli? En welke evenementen vinden er plaats? Lees dit artikel voor meer inspiratie en ideeën.