Mijn werkwijze

In 5 stappen een succesvolle tekst voor jouw onderneming


Stap 1: De briefing

Heb je teksten nodig? Ik schrijf graag voor je, maar daarvoor wil ik eerst iets meer over jou weten. Ik ontvang graag een briefing voor je teksten. Hierbij help ik je graag op weg. Vul mijn vragenlijst zo volledig mogelijk in, zodat we samen een goede start maken. 

Heb je al een website of heb je zelf al teksten geschreven? Dat is helemaal super! Ik ontvang ze graag van je. Misschien ken je een goede, wetenschappelijke bron? Deel deze vooral met mij. Ik gebruik deze alleen als inspiratiebron. Door zo veel mogelijk informatie met mij te delen, zorg je dat ik een betere tekst schrijf voor jouw onderneming.

Als het nodig is voeren we later nog een telefonisch intakegesprek om de opdracht verder te bespreken.


Stap 2: Ontvang je persoonlijke offerte met duidelijke prijzen

Ik geef je vooraf een prijsindicatie voor je teksten. In de offerte staat ook een duidelijke opdrachtomschrijving en deadline. Zo weet je direct waar je aan toe bent en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Ga je akkoord? Dan begin ik meteen aan de opdracht. 


Stap 3: Het schrijfproces

Voordat ik ga beginnen met schrijven doe ik wat onderzoek. Wie zijn jouw concurrenten en wat doen zij? Welke teksten zijn er al geschreven over het onderwerp? Welke bronnen kan ik gebruiken?

Ik lever snel een eerste versie van je tekst aan. Dat doe ik altijd binnen de termijn die we samen afspreken. Meestal is dit binnen een week. 


Stap 4: Eventuele aanpassingen

Heb je de tekst goed ontvangen? Lees hem dan eens door. Ik hoor graag zo snel mogelijk wat je ervan vindt. Alle nodige aanpassingen en toevoegingen worden zo snel mogelijk aangepast. Een eerste correctieronde zit altijd bij de prijs inbegrepen. 


Stap 5: Oplevering

Ik verwerk al je aanpassingen en stuur je de definitieve versie.

Jouw teksten zijn nu klaar om te publiceren! Zet ze op je website, deel ze op social media en bereik jouw doelgroep.


Lida

Geschreven door:

Lida van der Eijk

Copywriter met een liefde voor italiƫ, koken en de natuur