Waarom is een herkenbaar logo zo belangrijk?

Een logo is erg belangrijk voor jouw onderneming. Het draagt bij aan je herkenbaarheid, betrouwbaarheid en aantrekkelijkheid. Een goed logo is memorabel, uniek en onderscheid je van de concurrentie. Het zet klanten aan tot aankoop van jouw diensten en vergroot jouw geloofwaardigheid.

De bouwstenen van een logo

Een logo kan opgebouwd worden uit tekst, beeld, kleur en context, maar lang niet alle logo’s bevatten alle elementen. Sommige logo’s bestaan alleen uit een afbeelding, terwijl andere weer alleen uit de bedrijfsnaam bestaan. Het belangrijkste is dat de vormgeving en stijl passen bij de tekst en de identiteit van het bedrijf.

Een beeld kan laten zien waar het bedrijf voor staat. Vaak is het beeld opgebouwd uit geometrische elementen. Logo’s bestaan meestal uit één of twee contrasterende kleuren. Als er gebruik gemaakt wordt van meer kleuren liggen deze in hetzelfde kleurenpalet.

De kracht van eenvoud en herkenbaarheid

Een eenvoudig design zorgt ervoor dat een logo eenvoudig te herkennen en onthouden is. Goede logo’s zijn uniek, maar nog steeds eenvoudig. Denk bijvoorbeeld aan het logo van Shell, of McDonalds.

Een tijdloos ontwerp

Een goed logo is tijdloos. Er is geen vernieuwing nodig en kan gedurende lange tijd dezelfde identiteit uitstralen. Het basis design kan dus jaren meegaan. Soms worden kleine aanpassingen, zoals een andere kleur, doorgevoerd. Hierbij is het belangrijk dat het logo nog steeds herkenbaar blijft. Zo heeft McDonalds haar logo van geel met rood naar geel met groen verandert. Het blijft nog steeds herkenbaar als het oude logo, met een nieuw element.

Overal inzetbaar

Een goed logo kan voor vrijwel alle marketingdoeleinden gebruikt worden. Het is in het klein herkenbaar, maar komt ook op een grote poster tot zijn recht. Bedenk dus van tevoren wat je allemaal wilt. Moet jouw logo afgedrukt worden op je product? Op welke achtergronden moet jouw logo goed zichtbaar zijn? Zo zorg je voor een logo dat flexibel inzetbaar is.

Lida

Geschreven door:

Lida van der Eijk

Copywriter met een liefde voor italië, koken en de natuur

Over stopwoordjes en hoe ze zomaar je tekst insluipen

Over stopwoordjes en hoe ze zomaar je tekst insluipen

Heb je favoriete stopwoordjes? Vast wel! Met mijn tips voorkom je dat deze woorden te vaak je tekst insluipen.

Ontdek de omgeving van de Cinque Terre: 5x  waarom Portovenere een bezoekje waard is

Ontdek de omgeving van de Cinque Terre: 5x waarom Portovenere een bezoekje waard is

Portovenere is een leuk alternatief voor de Cinque Terre. Ontdek hier waarom dit vissersdorpje een bezoek waard is.

Alles over Pontremoli: bezienswaardigheden en evenementen

Alles over Pontremoli: bezienswaardigheden en evenementen

Wat kun je allemaal doen in Pontremoli? En welke evenementen vinden er plaats? Lees dit artikel voor meer inspiratie en ideeën.