Filmtip: Le Otto Montagne

Als bergliefhebber trok deze film mij erg aan. Le Otto Montagne is een film over vriendschap, liefde voor de berg en moeilijke familierelaties. De verlegen Pietro is een dromer die wil schrijven. Op 11-jarige leeftijd ontmoet hij Bruno, de jongen uit het bergdorpje waar hij de zomer doorbrengt. Er ontstaat een vriendschap voor het leven.

Twee verschillende mannen

Bruno raakt steeds meer betrokken bij het leven van Pietro en zijn gezin. Hierdoor worden de jongens aan elkaar veroordeeld. Ze verliezen elkaar soms uit beeld, maar komen altijd bij elkaar terug. Ze gaan van elkaar houden, maar ze blijven verschillend. Pietro is de stadse dromer die altijd op zoek is naar geluk en Bruno leeft zijn droom al in de bergen.

Prachtige beelden van de bergen

De film speelt zich af in de bergen bij Turijn, in het prachtige Valle d’Aosta. Dat zorgt voor prachtige plaatjes, waarbij je heerlijk kunt ontspannen en wegdromen. Deze langzame film laat je onthaasten en zorgt ervoor dat je gaat dromen van een leven in de bergen. Een aanrader voor alle liefhebbers van bergwandelingen, Italië en prachtige landschappen!

Vlaamse regisseurs

Het ligt voor de hand om te denken dat deze film een Italiaanse regisseur heeft. Niets is minder waar. De Vlaamse Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch verfilmden De acht bergen van Paolo Cognetti.

Voor het regisseren van de film leerden zij de ongerepte natuur van de Alpen kennen. Het idee om de film in het Engels te maken vonden zij niets, het moest in het Italiaans. Samen met Paolo Cognetti gingen ze de bergen in om zijn inspiratiebronnen te ontmoeten.

Het leven in de bergen

De acht bergen is een film die ontroert, zonder het harde leven in de bergen te romantiseren.

De berg maakt je en breekt je.

De berg is hard en zacht.

De berg geeft je en neemt je.

De Italiaanse film draait nu nog in de bioscoop. Pak je kans en geniet van de Italiaanse alpen en het ontroerende drama over vriendschap, verlies en de liefde voor de natuur.

Kijk in de filmagenda wanneer de film in jouw buurt draait.

Lida

Geschreven door:

Lida van der Eijk

Copywriter met een liefde voor italië, koken en de natuur

Over stopwoordjes en hoe ze zomaar je tekst insluipen

Over stopwoordjes en hoe ze zomaar je tekst insluipen

Heb je favoriete stopwoordjes? Vast wel! Met mijn tips voorkom je dat deze woorden te vaak je tekst insluipen.

Ontdek de omgeving van de Cinque Terre: 5x  waarom Portovenere een bezoekje waard is

Ontdek de omgeving van de Cinque Terre: 5x waarom Portovenere een bezoekje waard is

Portovenere is een leuk alternatief voor de Cinque Terre. Ontdek hier waarom dit vissersdorpje een bezoek waard is.

Alles over Pontremoli: bezienswaardigheden en evenementen

Alles over Pontremoli: bezienswaardigheden en evenementen

Wat kun je allemaal doen in Pontremoli? En welke evenementen vinden er plaats? Lees dit artikel voor meer inspiratie en ideeën.