De basis van SEO

Tegenwoordig lijkt het wel alsof alles om SEO draait. SEO-teksten, SEO-specialisten en ga maar door. Maar wat houdt SEO eigenlijk in? En wat kun je er allemaal mee? In dit artikel vertellen we je alles wat je als beginner wilt weten over SEO. We geven een introductie in de basis van SEO en geven we je tips over hoe je de SEO van jouw website kunt verbeteren.

Wat is SEO?

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. Het omvat alle verbeteringen die je kunt doen om een website hoger in Google (of een andere zoekmachine) te laten komen met een organische ranking. Een organische ranking betekent dat je hoog in Google komt, zonder daarvoor te betalen. Als je hoog in de zoekresultaten komt, krijg je meer bezoekers. Zelf klik je toch ook op één van de eerste websites die je vindt?

Hoe werkt SEO?

Er is geen eenvoudige manier om hoger in Google te komen. Het vraagt veel werk en kost tijd en moeite. Volgens Google zijn er wel 200 factoren die een rol spelen bij SEO. Het is dus erg lastig om op al deze dingen in te spelen op je website. Daarnaast zijn niet al deze factoren even belangrijk. Hieronder zal ik op een aantal belangrijke, beïnvloedbare factoren ingaan.

Korte laadtijd

De laadtijd van je website wil je zo kort mogelijk houden. Allereerst omdat je bezoekers niet te lang wilt laten wachten voordat de homepagina is geladen. Daarnaast is het ook belangrijk voor de SEO. Met een snelle laadtijd komt je website hoger in de zoekresultaten van Google. Google vindt de gebruiksvriendelijkheid van webpagina’s heel belangrijk. Veel dingen zijn van invloed op de laadtijd van je website, zoals de grote van afbeeldingen en de hoeveelheid Javascript Plug-ins die moeten worden ingeladen.

Duidelijke structuur

Geef je website een duidelijke en logische structuur, zodat Google gemakkelijk informatie kan classificeren. Ook zorgt dit ervoor dat bezoekers meer tijd op je website doorbrengen. Een navigatiebalk hoort bijvoorbeeld een logische indeling te hebben, waardoor je als bezoeker snel bij de belangrijkste informatie terecht kunt komen.

Blijf je website updaten

Er is een reden dat veel websites een blog hebben. Het hebben van een dynamische website zorgt voor betere SEO resultaten. Maar natuurlijk hoef je niet elke keer een nieuw artikel op de website te zetten, je kunt artikelen ook regelmatig updaten met nieuwe informatie. Zo zorg je ervoor dat alle content op jouw website relevant blijft, wat Google waardeert met een hogere SEO-score.

Veiligheid

Google let ook op de veiligheid van je website. Met een HTTPS licentie wordt je website hoger geïndexeerd. HTTPS staat voor Hyper Text Transfer Protocol Secure.

SEO optimalisatie

Met de bovenstaande tips ga je eenvoudig aan de lag met SEO-optimalisatie. Wil je hulp bij het schrijven van SEO-teksten of blogs? Ik help je graag bij het vindbaar maken van jouw website!

Lida

Geschreven door:

Lida van der Eijk

Copywriter met een liefde voor italië, koken en de natuur

Over stopwoordjes en hoe ze zomaar je tekst insluipen

Over stopwoordjes en hoe ze zomaar je tekst insluipen

Heb je favoriete stopwoordjes? Vast wel! Met mijn tips voorkom je dat deze woorden te vaak je tekst insluipen.

Ontdek de omgeving van de Cinque Terre: 5x  waarom Portovenere een bezoekje waard is

Ontdek de omgeving van de Cinque Terre: 5x waarom Portovenere een bezoekje waard is

Portovenere is een leuk alternatief voor de Cinque Terre. Ontdek hier waarom dit vissersdorpje een bezoek waard is.

Alles over Pontremoli: bezienswaardigheden en evenementen

Alles over Pontremoli: bezienswaardigheden en evenementen

Wat kun je allemaal doen in Pontremoli? En welke evenementen vinden er plaats? Lees dit artikel voor meer inspiratie en ideeën.