Alles over het Serengeti National Park

De Serengeti ligt in Tanzania en is misschien wel het bekendste nationaal park ter wereld. Het is ongeveer 14.000 kilometers groot. Het park dient als decor voor vele natuurdocumentaires -en films.

The great migration

Heb je wel eens gehoord van the great migration? Dit is waar de Serengeti om bekend staat: de trek van tweeënhalf miljoen grazende dieren over de eindeloze grasvlaktes. Ieder jaar lopen deze dieren vrijwel dezelfde cirkelvormige tocht van meer dan duizend kilometer om aan de droogte te ontkomen, op zoek naar vers gras en water. De kuddes kunnen wel 40 kilometer lang zijn! Het is een van de zeven Afrikaanse wonderen. Dat moet je toch gezien hebben?

Het landschap en de dieren

In het Serengeti Nationaal Park vind je door het diverse ecosysteem een grote diversiteit aan landschappen en dieren. Je kunt er verscheidene grote zoogdieren zien, zoals olifanten, leeuwen, giraffen, luipaarden, jachtluipaarden, gnoes en nijlpaarden. Ook voor vogelliefhebbers is het een paradijs, met wel meer dan 500 vogelsoorten.

Centrale en zuidelijke deel

Het centrale en zuidelijke deel werd door de Masaai ook wel de “Serengit” genoemd, wat zoveel betekent als het land van de oneindige vlaktes. Er zijn veel open, uitgestrekte grasvlaktes en in het zuiden bestaat de bodem uit vulkanisch gesteente. Dit zorgt ervoor dat er in het zuiden weinig begroeiing is. Een ideale plek om dieren te spotten!

Noordelijke deel

De noordelijke Serengeti bestaan uit heuvels, open grasvlaktes en acacia bossen. Het gebied is dicht begroeid, wat het moeilijker maakt om dieren te zien. Dit gebied biedt je de mogelijkheid om een jeepsafari te maken zonder andere voertuigen tegen te komen. Hierdoor wordt je echt één met de natuur! Je kunt hier veel dieren spotten, zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s en hyena’s.

Westelijke deel

Het smalle, westelijke gedeelte is veel vlakker dan de andere gedeelten. Er zijn een aantal berggebieden, maar het gebied wordt grotendeels gedomineerd door twee rivieren, de Grumeti en Mbalageti. In dit gebied komen minder toeristen, maar dat betekent niet dat er geen dieren te zien zijn! Tussen ongeveer mei en juli trekken de dieren door deze streek. Het oversteken van de Grumeti rivier is één van de meest indrukwekkende gebeurtenissen die je kunt zien!

Lida

Geschreven door:

Lida van der Eijk

Copywriter met een liefde voor italië, koken en de natuur

Over stopwoordjes en hoe ze zomaar je tekst insluipen

Over stopwoordjes en hoe ze zomaar je tekst insluipen

Heb je favoriete stopwoordjes? Vast wel! Met mijn tips voorkom je dat deze woorden te vaak je tekst insluipen.

Ontdek de omgeving van de Cinque Terre: 5x  waarom Portovenere een bezoekje waard is

Ontdek de omgeving van de Cinque Terre: 5x waarom Portovenere een bezoekje waard is

Portovenere is een leuk alternatief voor de Cinque Terre. Ontdek hier waarom dit vissersdorpje een bezoek waard is.

Alles over Pontremoli: bezienswaardigheden en evenementen

Alles over Pontremoli: bezienswaardigheden en evenementen

Wat kun je allemaal doen in Pontremoli? En welke evenementen vinden er plaats? Lees dit artikel voor meer inspiratie en ideeën.