5 voordelen van een WordPress website

Door de eenvoudige gebruikersinterface kun je na oplevering van je WordPress website zelf makkelijk de inhoud vernieuwen. Zo werk je makkelijk de tekst bij, of voeg je een nieuw plaatje in. Zelfs een webshop behoort tot de mogelijkheden.

Laat een WordPress website maken en je kan alles aan.

Wat is WordPress?

WordPress begon als een eenvoudig systeem om mee te bloggen. Tegenwoordig is WordPress een CMS systeem. Hoewel het begon als een systeem om mee te bloggen, is WordPress tegenwoordig een CMS (Content Management System).

Het is een eenvoudige manier om een website, blog of webshop bij te houden zonder enige kennis te hebben van programmeren. WordPress draait op de programmeertaal PHP. Zelf heb je geen kennis nodig van PHP om de website te kunnen onderhouden.

Worpress is een CMS, Content Management Systeem waarmee je een website eenvoudig kunt onderhouden

WordPress is open-source, waardoor iedereen de code ervan kan inzien, veranderen en verspreiden. Deze insteek heeft er voor gezorgd dat WordPress een grote en actieve community heeft gekregen die zorgt voor kwalitatieve thema’s, handige plug-ins en handleidingen.

Kortom: perfect om jouw eigen WordPress website mee te laten maken!

Waarom kies je voor WordPress?

Er zijn veel voordelen van WordPress als CMS. Hieronder noemen we er vijf op:

Flexibel & aanpasbaar

Wanneer wij jouw WordPress website hebben opgeleverd kun je deze makkelijk zelf beheren. Heb je je eigen webshop? Dan voeg je makkelijk nieuwe producten toe, of pas je andere aan. Wil je wat tekst aanpassen op de contact-pagina? Dat is een fluitje van een cent.

Makkelijk in gebruik

WordPress websites hebben een administratie backend waar je op kan inloggen. Dit maakt het zeer eenvoudig om jouw website aan te passen. Het is net alsof je een bericht plaatst op social media.

Online vindbaar

WordPress werkt met permalinks. Dat zijn korte URL’s die de termen gebruiken van de tekst van je pagina. Daarnaast installeren wij de Yoast SEO plugin die alle ins en outs van zoekmachine-optimalisatie voor je op een rij zet.

Actieve community

WordPress websites zijn zeer populair. Mede hierdoor is er online veel te vinden over het gebruik ervan. Kom je ergens niet uit? Dan vind je op internet vaak al snel een oplossing.

Veiligheid

WordPress is van nature veilig. Het maakt bij het inloggen automatisch gebruik van Captcha. Daarnaast wordt WordPress en haar plugins actief geüpdatet. Het updaten van je website doe je met een druk op de knop.

Teksten voor jouw WordPress website

Ik heb veel ervaring met het werken in de Wordpess editor. Daardoor kan ik mooie, opgemaakte teksten voor jou schrijven. Neem contact met mij op voor meer informatie.

Lida

Geschreven door:

Lida van der Eijk

Copywriter met een liefde voor italië, koken en de natuur

Over stopwoordjes en hoe ze zomaar je tekst insluipen

Over stopwoordjes en hoe ze zomaar je tekst insluipen

Heb je favoriete stopwoordjes? Vast wel! Met mijn tips voorkom je dat deze woorden te vaak je tekst insluipen.

Ontdek de omgeving van de Cinque Terre: 5x  waarom Portovenere een bezoekje waard is

Ontdek de omgeving van de Cinque Terre: 5x waarom Portovenere een bezoekje waard is

Portovenere is een leuk alternatief voor de Cinque Terre. Ontdek hier waarom dit vissersdorpje een bezoek waard is.

Alles over Pontremoli: bezienswaardigheden en evenementen

Alles over Pontremoli: bezienswaardigheden en evenementen

Wat kun je allemaal doen in Pontremoli? En welke evenementen vinden er plaats? Lees dit artikel voor meer inspiratie en ideeën.